nba.com, teraz w HTML3!

Oni chyba tego nie zmienili od początku istnienia strony...

NBA.com takes advantage of the latest in browser technology, so for the best experience, we recommend upgrading your browser as new versions of your browser become available. NBA.com uses tables, frames, animated GIFs, Java, and many HTML 3.0 extensions, as well as HTML forms for things like contests, polls, and surveys. We use both GIF files and JPEGs for in-line images. We also use audio and video clips extensively. Thus, if your browser does not support aligned imbedded tables, forms, or external viewers, you will not be able to fully enjoy the features and design NBA.com has to offer.

http://www.nba.com/help/site_faq.html

wykop.pl facebook.com twitter.com

990px

O co chodzi w tym nowym 990px.pl? Rozesłali info prasowe i wszyscy to opisują (mają duże zaplecze, więc mogli to rozesłać to ogromnej liczny osób) czy naprawdę jest tam coś tak bardzo fajnego i odkrywczego, że warto o tym wszędzie pisać?

wykop.pl facebook.com twitter.com

IE6-, why won't you just die?

Znalazłem dzisiaj przetarg na portal, w którym jeden z wymogów to czytelność strony w przeglądarce (oprócz Firefox, Opera, Safari i paru innych)... IE 4/5/5.5/6. Dokładnie tak jest napisane. Od razu nasuwa się kilka pytań:

  • Po co IE4? Po co w ogóle IE niższe niż 6 lub nawet 7?
  • Czy oni na serio chcą IE4 instalować i to testować? Jak? po co?
  • Skąd ja mam je wziąć, żeby sensownie to testować? Przecież wtedy nawet CSS nie było jeszcze...
  • Skoro są tylko te wymienione to IE7 i IE8 mogę odpuścić?

Ech...

PS. Pytania retoryczne i ogólnomarudzące.

wykop.pl facebook.com twitter.com

Polbanku niespodzianek ciąg dalszy

O Polbanku już pisałem. Ale oni nie przestaną mnie zaskakiwać. Właśnie zadzwoniła pani na moją komórkę i chciała zweryfikować moją tożsamość, zapytała mnie o datę urodzenia i nazwisko panieńskie matki. Czy to normalna praktyka? Dzwonić do kogoś i o takie rzeczy pytać? To oni powinni udowodnić kim są, a nie mnie wypytywać o dane personalne. W ten sposób każdy może zadzwonić, przedstawić się i poprosić o wszystkie informacje, które gdzie indziej posłużą do np. ustawienia nowego hasła. Do tego połączenie było z numeru ukrytego.

Jestem przewrażliwiony czy coś jest na rzeczy?

wykop.pl facebook.com twitter.com

Warszawskie metro powered by Microsoft

Mam nadzieję, że tylko te newsy, a nie cały system metra jest napędzany takim oprogramowaniem...

Warsaw Metro

wykop.pl facebook.com twitter.com

Powiadomienia na grono.net

Podobno na grono.net zniknęły e-maile przy nowych wiadomościach. To prawda? Podejrzewam, że ma to "zachęcić" do częstszego odwiedzenia grona i sprawdzania czy coś nowego czeka. Facebook dzisiaj się pochwalił, że jeszcze tego dnia prawdopodobnie liczba zarejestrowanych użytkowników przekroczy 200000000. A powiadamiają o wszystkim (i wszystko można konfigurować). Ludzie i tak serwis otwierają.

wykop.pl facebook.com twitter.com

Google Chrome na Linuksie

Google Chrome na Linuksie

Udało się uruchomić na mojej Mandrivie. Zasługa, jak się nie trudno domyślić, panów z codeweavers. Ale to raczej z ciekawości, bo korzystać z tej wersji jest ciężko.

wykop.pl facebook.com twitter.com

Gadu jakie jest, każdy widzi

Oczywiście o gadu-gadu można gadać różne rzeczy, jedne bardziej trafne, drugie mniej. Ale jak widzę, jak na technicznym blogu są takie tytuły wpisów, to mi ręce opadają, a przy okazji wiele spraw się wyjaśnia dotyczących działania tej aplikacji...

wykop.pl facebook.com twitter.com

Linki do PayPal

Płaciłem przed chwilą przez PayPal za pewną licencję i dostałem e-mail z potwierdzeniem. I w stopce takie coś:

Your monthly account statement is available anytime; just log in to your account at https://SECURE.UNINITIALIZED.REAL.ERROR.COM/de/HISTORY. To correct any errors, please contact us through our Help Center at https://SECURE.UNINITIALIZED.REAL.ERROR.COM/de/HELP.

Oni tak zawsze?

wykop.pl facebook.com twitter.com

Pracuj i Profeo chcą moich haseł?

Dostałem takie coś w mailingu pracuj.pl:

Profeo chce hasło

O co chodzi? Jakie hasło mam im wysłać? Nagłówki maila wyglądają na oryginalne. Ale... nie rozumiem... Może ktoś to wyjaśnić?

wykop.pl facebook.com twitter.com

dekoderek-jogg