Dekoderek

Bahu?

Wam też przychodzi zaproszenie do bahu.com? Niby ktoś ze znajomych. Ale to już kolejne do mnie. Dzisiaj moje słońce takie samo dostało. A całość przychodzi z domeny bahu.emv2.net WTF?

Kiedyś, z tego co pamiętam, Facebox tak spamował ludzi. Taką miał złą opinię w necie, że musiał zmienić nazwę ma Netlog. A teraz to. Na razie chyba jedyny serwis społecznościowy, który znam, a nie założyłem konta.

PS. Konta zakładam, żeby być na bieżąco z takimi serwisami - sprawy zawodowe. ;)


Komentarze do wpisu „Bahu?”:

  1. 29 marca 2008 @ 18:50

    Ta. Dziś kolejnego takiego śmiecia dostałem. Zaraz to wywalam do kosza.

  2. 29 marca 2008 @ 19:39

    Do mnie przszło jedno „zaproszenie” jakieś pół roku temu – w kilku zdaniach, których w taki kulturalnym miejscu jak Jog nie będę cytował, im napisałem, co sądzę o całej akcji.

    Dziś przyszło drugie…

  3. 29 marca 2008 @ 19:41

    Czyli rzeczywiście dzisiaj spam wysyłają. Bo ja się zastanawiałem, czy może jakiś nawiedzony koleś mnie rzeczywiście nie zaprosił.

  4. 29 marca 2008 @ 19:57

    Jeśli nie podpisali, kto zaprosił, to mimo wszystko potraktuję to jako spam bez zastanawiania się nawet. Szczególnie, że dostałem na maila, pod którym znajomi mnie nie znają, tylko na stronach go czasami podaję.

  5. Krzysztof
    2 kwietnia 2008 @ 15:03

    Podajac e-mail w roznego rodzaju formularzach, budujego jesgo adres z: nazwy-domeny-w-ktorej-jest-formularz@moja.domena oraz mam ustawionego catchall na koncie mailowym.

    Zaproszenia do bahu przyszlo na adres mojageneracja-pl@moja.domena – czyli juz wiem, kto nie szanuje mojego adresu e-mail i dzieli sie nim ze spamerami.

Skomentuj wpis